Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Wedstrijd 30-03-2019 (Competitie)

1 april 2019

Eerste competitie wedstrijd 30-03-2019 te Stieltjeskanaal kant Poppenhare richting Engelage.

Als om 5.45 uur de wekker gaat, realiseer ik me pas echt goed dat vandaag de competitie weer gaat beginnen van hengelsportvereniging T.O.P Coevorden 2019. Ik had tegen veel wedstrijd vissers gezegd dat ik mee zou doen, maar ik heb Bas Supheert gebeld en gezegd dat het mij teveel zou zijn. Na veel leed van de afgelopen tijd ziekenhuis in en uit fysiotherapie met mijn rug en linkerbil en nummers uitzetten parcours rommel opruimen zoals plastic, bekers, papier en andere rommel, na de wedstrijd wegen en moet ik mijn hengelspul neerzetten en opruimen. Zodoende heb ik besloten om niet mee te doen om te vissen. Ik heb er echt weer zin in en met mij nog andere vissers die zich hebben verheugd voor deze competitie. Net zoveel als vorig jaar, ondanks dat enkele vissers er niet waren, zijn er ook nieuwe gezichten te verwelkomen.

Als ik dan om 6.20 uur naar de vislocatie Stieltjeskanaal (viaduct Poppenhare) fiets, ben ik zo rond 6.30 uur aanwezig langs het water en als ik dan van de fiets afstap ben ik gelijk wakker. En even later komt Bas Supheert eraan rijden en er was heel weinig wind schuin over het Stieltjeskanaal, windkracht 1 schat ik zo in. Dat zal het er vanmorgen, wel makkelijker op maken met het vissen. Nadat ik nummers heb uitgezet op het gedeelte van het parcours, is er ruimte genoeg om de plekken zo’n 30 meter uit elkaar te zetten.

Als het dan 7.00 uur de gelote nummers, onder toeziend oog van Bas Supheert, uit het kistje worden gehaald kunnen de vissers naar de desbetreffende plek gaan, die ik uitgezet heb. Als even later ook de andere vissers arriveren en ik even langs het parcours loop om iedereen te verwelkomen, bespeur ik een prettig enthousiasme, en haal ik de uit gezette nummers weer uit de grond langs het parcours en zie ik dat iedereen er veel zin in heeft.

Om 8.00 uur klinkt het startsignaal van de toeter, waar ik met volle en krachtige lucht in blaas en mogen alle ballen voer en cups , voerkorven en dobbers te water en kan er getracht worden een vis te verschalken gedurende 3,5 uur.

De vis komt moeizaam op gang. Het eerste uur is er weinig te beleven. Slecht een keer gaat de top enigszins krom en haakt een persoon een mooie platte, om hem even zo snel weer kwijt te raken. Dat is niet echt gunstig, zo vlak op je voerplek. Het eerste half uur daarop volgend, zie ik dan ook zo dat er af en toe een visje wordt gevangen. Dan opeens na 2,5 uur vissen valt het mij op dat er heel veel klein spul word gevangen en zie ik in de verte dat Albert Plas een grote zeelt vangt. Tijdens het wegen en meten later, bleek deze 43 cm te zijn. Met enige regelmaat zie ik de deelnemers een visjes scheppen, wat mij de indruk gaf dat er ook grote voorns worden gevangen.

Als het 11.30 uur is, wordt het tijd om weer op de toeter te blazen en kan iedereen weer zijn visspulletjes op ruimen. Eric Groote en Ap Luinge kunnen rond 11.45 uur de gevangen vis wegen en Bas Supheert de prijzen klaarmaken, tijdens het wegen  blijkt dat de ene visser beduidend meer had dan de andere visser.

Voor de overige uitslagen zie hieronder.

Prijs; Steknummer; Gramgewicht;

1e : H. Wilpshaar             Nr. 1            3230 Gram.

2e: G.Groote                    Nr. 20.         2620 Gram.

3e: B. Zwarts                   Nr. 3            2100 Gram.

4e: A.Plas                        Nr. 12          2050 Gram. waarvan een zeelt van 43 cm.

Wedstrijdcommissie: Bas Supheert, Eric Groote en Ab Luinge.

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 19 sep 2016

  Viswedstrijd 18 juni 2016 (competitie)

  Nog twee wedstrijden te gaan en dan zit het...

 • 05 aug 2023

  UITSLAG COMPETITIE VISSEN 5 AUGUSTUS 2023

  Afgelopen zaterdagmorgen 5 augustus hebben is de vierde wedstrijd van...

 • 04 okt 2019

  Wintercompetitie 2019

  De wintercompetitie gaat weer van start. De competitie heeft...