Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Uitzet Karper in de Gracht

18 februari 2017

Beste leden van HSV T.O.P Coevorden.

Het is bijna zover. Nog een even geduld en onze mooie Parkgrachten zijn weer een aantal karpers rijker. Niet zomaar karpers maar exemplaren met een ongekend mooi schubben patroon. Unieke spiegels en volschubspiegels die zijn opgekweekt door studenten Anne Lamberink en Kevin Roo. Beide mannen zijn studenten aan Sportvisacademie Zwolle. Een jaar geleden hebben HSV T.O.P Coevorden en Sportvisacademie Zwolle de handen ineen geslagen. Het doel is een jarenlange samenwerking waarin wij elkaar zullen aanvullen en versterken in het kweken van karpers en kennis c.q. informatie verstrekking in de breedste zin van het woord. En reken maar dat wij daar met elkaar trots op zijn. De eerste gezamenlijke resultaten zijn inmiddels te plukken en dit gaat gebeuren op zaterdag 25 februari 2017. De eerste karpers zullen dan worden gefotografeerd, gewogen en uiteindelijk het water van de Parkgrachten inglijden. Beste hengelsportvrienden, laat u persoonlijk overtuigen door de schoonheid van deze karpers. Be there!

Wanneer: Zaterdag 25 februari 2017

Locatie 1e uitzetting: Poppenharelaan

Tijdstip: 11.00 uur

Hans Hellendoorn

HSV T.O.P.Coevorden

Om een tipje van de sluier op te lichten, zie enkele bijgaande foto’s. (Klik op de foto’s voor de volledige weergave).

Hieronder verdere toelichting van Anne en Kevin

*** Karperuitzet Parkgracht Coevorden 25 februari 2017***

In maart 2016 mochten wij als studenten van de Sportvisacademie Zwolle een presentatie verzorgen tijdens de jaarvergadering van HSV T.O.P. Hierin hebben wij ons studieproject en de samenwerking met HSV T.O.P toegelicht. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en de karpers hebben boven verwachting een gewicht bereikt tussen twee en vier kilogram.

Zaterdag 25 februari is het zover, dan zullen er ongeveer dertig karpers worden uitgezet in de parkgrachten in Coevorden. Wij willen u bij deze dan ook van harte uitnodigen om bij deze bijzondere dag aanwezig te zijn.

De uitzetting zal om elf uur van start gaan. De eerste uitzetting zal plaats gaan vinden aan de Poppenharelaan.

Daarnaast willen wij alle leden van HSV T.O.P. uitnodigen om deel te nemen aan de jaarvergadering. Deze zal plaats vinden op dinsdagavond 7 maart, zie www.hsvtopcoevorden.nl voor verdere informatie. Tijdens deze jaarvergadering zullen wij verdere uitleg geven over het verzamelen van de terugvangst-meldingen van de uitgezette karpers.

Wij kunnen bijna niet meer wachten, graag tot dan!

Met vriendelijke groet.

Anne Lamberink

Kevin Roo.

 

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 01 dec 2022

  NIEUWE STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

  Het bestuur van de vereniging heeft recentelijk nieuwe statuten...

 • 22 mrt 2018

  Nachtvisverbod de Gracht

  Geachte leden, Tijdens de jaarvergadering op 6 maart 2018...

 • 06 okt 2020

  Corona Update – Wintercompetitie

  Naar aanleiding van de maatregelen van de overheid m.b.t....