Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

NK Feeder 2024 : Bas & Gert

26 september 2024

Op 21 september vond het NK Feedervissen plaats aan het Noordhollandsch Kanaal. Onze leden Bas Supheert en Gert Oost deden mee. Dit zijn hun verslagen.

Bas Supheert:
“Om acht uur ’s morgens was ik aanwezig op de locatie waar ik afgesproken had met Gert Oost. We bespraken een plan van aanpak. Ik kreeg stek B13 toegewezen en snel maakte ik de hengels klaar. Ik was echter veel tijd kwijt om riet weg te knippen en zodoende was ik nog niet helemaal klaar toen het voersignaal klonk. Nadat ik enkele korven voer en aas had gebracht, klonk het signaal voor de start van de wedstrijd al.
Ik probeerde van alles, maar heb vijf uur lang geen beet gehad. Mijn linker buurman ook niet en mijn rechter buurman ving in de eerste tien minuten van de wedstrijd twee vissen, maar daar heeft hij geen beet meer gehad. In totaal is er in vijf vakken waar gemiddeld zeventien deelnemers zaten in totaal 100 kilo vis gevangen. Dat is slecht. Het was vooral een hele sociale dag waarop ik heb kunnen bijpraten met mijn hengelsportvrienden. Ik wil HSV TOP enorm bedanken voor de ondersteuning!”

Gert Oost:
“Op 21 september ging de wekker al om 05:20 uur. Snel maakte ik het voer nogmaals nat en terwijl de koffie pruttelde, legde ik mijn spullen in de auto. Even later reed ik naar Spijkerboor waar ik met Bas Supheert had afgesproken om bij te praten en te bespreken hoe we zouden kunnen vissen. Om half negen bepaalde de digitale loting dat ik op stek D12 zou zitten. Ik moest mijn stek nog wel vrij knippen van riet.
Ik maakt tegen de overkant – op 39 meter – een stek en ook een stek korter bij op 14 meter afstand. Het werd voor mij een taaie wedstrijd en pas na een uur bewoog mijn hengeltop. Deze aanbeet miste ik helaas. Na twee uur vissen danste mijn top het uit en wist ik een karpertje te vangen. Om mij heen kregen de deelnemers ook weinig aanbeten. Het bleef bij die ene vis van 1220 gram en daarmee behaalde ik de vierde plek in mijn vak. In het eindklassement van het Nederlands Kampioenschap Feedervissen eindigde ik op de twintigste plek.”

Deel deze pagina:

Lees ook...

  • 13 jun 2017

    Update Klinkenvlierseplas

    Als hengelsportvereniging T.O.P. zijn wij verheugd, trots en vooral...

  • 22 nov 2017

    Verenigingsbijlage 2018

    Beste leden, Hierbij alvast, vooruitlopend op een mooi nieuw...

  • 16 mei 2023

    Verslag Selectiewedstrijd Dobbervissen

    Op zaterdag 13 mei, werd de selectiewedstrijd Dobbervissen Heren...