Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Nationaal kampioenschap met Bas Supheert

10 september 2023

Op zaterdag 9 september deed ons lid Bas Supheert mee aan de finale van het Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen. Hieronder volgt zijn verslag:

“Om mij te plaatsen voor de finale van het ONK Feedervissen moest ik bij de federatieve selectiewedstrijd bij de beste 25% van de deelnemers zitten. Meestal gaan de nummers 1 tot en met 4 dan door naar de finale. Op 8 juli heb ik mij geplaatst voor de finale door als derde te eindigen in mijn vak. Omdat feedervissen niet echt in mijn straatje ligt, heb ik een week eerder nog een koppelwedstrijd feeder meegepakt. Zo kon nog een keer extra trainen.

Op zaterdagochtend stapte ik om zes uur in de auto en werd er koers gezet naar Hellevoetsluis. Sportvisserij Nederland organiseerde daar de wedstrijd aan het Kanaal door Voorne. Er was vooraf geloot en om half negen werden de nummers bekend gemaakt. Ik mocht plaatsnemen op stek D6. Op voorhand had ik uitgebreide informatie ingewonnen over het Kanaal door Voorne, want ik was totaal niet bekend met deze watergang. Op de stek begon ik met het materiaal in orde brengen en de hengels klaarmaken. Ook besteedde ik veel aandacht aan het klaarmaken van het voer en het aas. Op dat moment kwam ik er helaas achter dat ik de pieren was vergeten. Die lagen nog thuis en ondanks dat pieren achteraf niet van groot belang bleken te zijn geweest, had ik ze toch graag ingezet om mee te voeren en te vissen.

Na het klinken van het startschot kon dit Nederlands kampioenschap echt beginnen! Ik had voerplekken gemaakt op vijftien meter uit de kant en aan de overkant. Het bleek een hele zware wedstrijd te worden. Het water lag nagenoeg stil, het was ruim 30 graden en de vis lag gewoonweg niet in mijn sector. Daarom was het peuteren om enkele vangsten te kunnen bewerkstelligen. Om half vier ’s middags kwam de wedstrijd ten einde en kon ik 21 vissen ter weging aanbieden die in totaal goed waren voor 900 gram. Dat was aanzienlijk beter dan mijn buren, want die konden slechts 230 gram en 740 gram aanbieden. Ondanks de zware omstandigheden en het niet helemaal annex zijn met het feedervissen, ben ik heel erg blij met mijn resultaat, want ik werd zevende in mijn vak van 20 deelnemers.

Ik wil HSV T.O.P. enorm bedanken voor de ondersteuning.”

          

 

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 11 sep 2022

  VERSLAG NK FEEDER

  Zondagmorgen 4 september, om half 9 kregen we via...

 • 08 apr 2017

  Foto’s uitgezette karpers Parkgracht online

  De foto’s van de uitgezette karpers in de Parkgrachten...

 • 10 nov 2021

  KORTINGSCODE theatershow Marco Kraal

  Bekende sportvisser en presentator van VIS TV Marco Kraal...