Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Karper koppelwedstrijd 2018

4 september 2018

Afgelopen weekend heeft de 2e editie van de Karper Koppelwedstrijd plaatsgevonden. Locatie; de Koperen Plas, een zand- en grindafgraving van zo’n 8 hectare groot. Het aanwezige originele kaperbestand met uitschieters tot 26,6kg is inmiddels uitgebreid met een prachtig bestand aan snelgroeiende spiegelkarpers. Hieronder vallen een aantal buffels in de categorie van 40 pond en zwemmen er nog enkele verrassingen rond. Dit zorgt voor spectaculaire drills waardoor alle zeilen moeten worden bijgezet om de vis te landen. Maar als dat lukt, is de voldoening des te groter.

Na de aftrap in het paviljoen gingen 6 koppels de strijd aan met elkaar aan in een wedstrijd van vrijdag 14.00 uur tot en met zondag 14.00 uur.

De eerste vis werd pas gevangen in de nacht van zaterdag op zondag. Een teken dat het weleens een taai weekend kon worden waarbij het vangen of lossen van 1 vis het verschil kan gaan maken. Dit bleek helemaal te kloppen; op de valreep (echt net voor zondag 14.00 uur) ving stek 1 (Jan Hoekstra en Michel Wijnands) nog een spiegel die ervoor zorgde dat ze de nummer 1 in het klassement (Bas Punter en Kevin Eggen) voorbij streefden en er met de 1e prijs vandoor gingen.

Hieronder een foto van de winnaars:

En foto’s van enkele vangsten:

De sfeer onder de deelnemers was goed en naast de gezonde positieve drang om te winnen is er onderling ook kennis uitgewisseld. Dit maakt het naast een wedstrijd ook een mooi sociaal event.

Wij willen bij deze ook graag onze sponsoren; Twister Boilies en De Tacklebox bedanken voor het mede mogelijk maken van de mooie prijzen. Deze sponsorprijzen van De Tacklebox en Twister Boilies zijn onder de deelnemers verloot. Uiteraard bedanken wij ook de Koperen Plas zelf voor de goede service en mooie locatie.

Twisterboilies

 

 

De Koperen Plas

De HSV TOP Karper Koppelwedstrijd 2019 op de Koperen Plas is alweer geboekt. Deze 1e wedstrijd van de hopelijk 2 te organiseren wedstrijden staat gepland op 3, 4 en 5 mei 2019. Inschrijven kan vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 maart 2019. Meer informatie volgt eind 2018 dus houd onze site en fb-pagina goed in de gaten.

Het Bestuur

HSV TOP Coevorden

 

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 07 aug 2018

  Karper koppelwedstrijd weekend van 31 augustus, 1 en 2 september 2018

  Hierbij het bericht dat wij ook dit jaar weer...

 • 06 jul 2017

  Karper koppelwedstrijd

  Wij zijn verheugd te melden dat de karper koppelwedstrijd...

 • 29 mei 2019

  Karperkoppelwedstrijd Mei 2019

  In het weekend van 4 en 5 mei vond...