Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Coronamaatregelen fors aangescherpt en geen viswedstrijden

19 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.

Geen viswedstrijden

De nieuwe maatregelen betekenen voor de sport dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor alle viswedstrijden van lokaal tot landelijk.

Sportvisserij Oost-Nederland cancelt voor de komende vier weken alle wedstrijden en de wedstrijdtoestemmingen die uitgegeven waren zijn per direct ingetrokken (tot en met 11 november).

De organisatoren ontvangen hierover een bericht. In de komende vier weken wordt bekeken of er dit jaar nog (landelijke) viswedstrijden door kunnen gaan.

Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen: binnen verenigingsverband (dus niet tegen andere verenigingen) kunnen wel onderlinge viswedstrijdjes en andere activiteiten worden georganiseerd. Over sport en corona is meer te lezen op nocnsf.nl

Voor Specifiek de prijzenwedstrijd van Sportvisserij Oost-Nederland betekend dit dat ook deze wedstrijd, gepland voor 17-10-2020, geen doorgang zal vinden. De deelnemers ontvangen hierover een bericht.

Mochten er na aanleiding van deze berichtgeving vragen ontstaan neem gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Sportvisserij Oost-Nederland

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 10 mei 2024

  NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

  Op zaterdag 4 mei heeft Bas Supheert weer een...

 • 17 feb 2017

  Spiegelkarpers voor Vechtstromen

  Zaterdag 11 februari zijn er spiegelkarpers uitgezet in de...

 • 19 jun 2022

  GEZOCHT VERVANGING WEDSTRIJDLEIDER/-STER

  Bas Supheert heeft besloten, vanaf volgend jaar het stokje...