Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Corona update per 5 juni

2 juni 2021

Beste hengelsportbestuurder,

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond, 28 mei, zijn door het kabinet versoepelingen aangekondigd.

Verruiming amateursport,

In het geval van verenigingen en jeugdregiowedstrijden is er weer wat extra’s mogelijk. Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen – zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband – ook tussen verenigingen – voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan (nog wel zonder toeschouwers). Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek is bij amateurwedstrijden nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines en clubhuizen mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

VWRP

Dit betekent dus dat een HSV een wedstrijd mag organiseren (max 50 pers) waar alleen eigen leden aan mee mogen doen. Alle deelnemers aan een dergelijke wedstrijd moeten lid zijn c.q. de VISpas hebben van dezelfde HSV.

Vanaf 5 juni kunnen deze wedstrijden weer worden aangevraagd in het VWRP (VisWedstrijdRegistratieProgramma).

Mochten er tussentijds nog verruimingen plaatsvinden dan zullen wij uw HSV informeren.

Kijk voor de volledige inhoud van dit nieuwbericht op onze site.

Alternatief programma

De vierde stap in het openingsplan staat op 30 juni gepland (op 22 juni besluit het kabinet of die wordt gezet). Om snel te kunnen schakelen zodra stap 4 wordt aangekondigd, is Sportvisserij Nederland momenteel druk bezig met het maken van een alternatief wedstrijdprogramma. De kern hiervan is dat zij proberen om begin juli de afgelaste wedstrijden alsnog te vervissen, mits de overheid en gemeenten akkoord zijn. Ook bekijkt Sportvisserij Nederland samen met de internationale bond (CIPS-FIPS) of en hoe eventuele internationale wedstrijden doorgang kunnen vinden. Dit geldt voor zowel het uitzenden van nationale teams richting EK’s/WK’s in het buitenland, als voor het organiseren van het WK Dames Dobbervissen in Lelystad komende augustus.

Zoals in het eerdere nieuwsbericht rond de aanpassing Open Nationale Kampioenschappen te lezen is, gaan de ONK’s feeder, junioren, dobberdragend teams en dobberdragend heren via een open inschrijving plaatsvinden. De Selectiewedstrijd/Federatief Kampioenschap Dobberdragend Heren en Teams van Sportvisserij Oost-Nederland is reeds afgelast. De wedstrijdcommissie heeft besloten ook de selectiewedstrijden Junioren van 12 juni en Feeder van 19 juni af te gelasten. Daar het ONK op open inschrijving gaat en de geplande selectiedata erg kort achter eventuele versoepelingen vallen, heeft de wedstrijdcommissie tot afgelasten besloten.

Federatieve Kampioenschappen

Om de wedstrijdvisser toch iets extra’s te bieden, is er besloten om de afgelaste Federatieve Kampioenschappen te integreren in de jaarlijkse prijzenwedstrijd. Hoe dit vormgegeven wordt, is nog niet compleet, hier komt de wedstrijdcommissie op terug.

Het Federatief Kampioenschap Dames 10 juli, de Selecties Vijvervissen 17 en 24 juli, de finale Federatief Clubkampioenschap 25 september en de Selectie Streetfishing 2 oktober blijven nog wel op de wedstrijdkalender staan. Hou voor inschrijven en meer informatie onze website in de gaten!

Met vriendelijke groet,

Jarno Veldhuizen

Adviseur sportvisserijzaken

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 14 feb 2018

  Wedstrijdagenda

  Beste wedstrijdvissers, De wedstrijdagenda voor de competitievissers en 55+...

 • 08 apr 2017

  Foto’s uitgezette karpers Parkgracht online

  De foto’s van de uitgezette karpers in de Parkgrachten...

 • 15 apr 2024

  AGENDA COMPETITIE VISSEN 2024

  Onderstaand de wedstrijd agenda van het competitie vissen 2024...