Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Belangrijke mededeling!

3 augustus 2017

Beste leden,

Helaas constateren wij de sinds enige tijd veel overtredingen van vissers op de Grachten in het van Heutzpark. Onderstaande een korte opsomming:

 • Overlast, zowel qua geluid als gedrag op de omgeving en voorbijgangers;
 • Afval wat niet bewaard dan wel opgeruimd wordt maar wat gewoon achter wordt gelaten;
 • Gebruik van alcoholische dranken;
 • Open vuur dan wel barbecueën;
 • Met auto’s begeven in het park.

Een groot gedeelte van deze overtredingen hangt samen met het nachtvissen (soms meerdere dagen aaneen). Ook overdag vinden er gebeurtenissen plaats die in strijd zijn met onze reglementen en menselijke fatsoensnormen. Naar aanleiding van bovenstaande denken wij op dit moment na over de te treffen maatregelen. Een nachtvisverbod ligt daarbij voor de hand, waarbij net zoals op de Klinkenvlier, JenS Security ons zal gaan ondersteunen bij het handhaven hiervan.

Als bestuur vinden wij het ongelofelijk, dat na al die jaren van inspanning om van de Gracht weer een goed viswater te maken, er vissers zijn die zo omspringen met onze regelementen. Helaas blijkt dit weer een beperkte groep te zijn die het lijkt te gaan verzieken voor de meerderheid.

Bij deze daarom onze strikte oproep om onze reglementen te handhaven! Denk aan jullie omgeving, neem rommel mee naar huis en zorg voor schone stekken, houdt rekening met anderen en wees vooral ook zuinig op de vissen.

Indien de overtredingen op ons regelement op korte termijn niet verdwijnen, rest ons als bestuur niets anders dan het instellen van een algeheel nachtvis verbod op onze beide Parkgrachten. Dit om een eventueel geheel visverbod (zoals wij vorig jaar hebben gehad op de Klinkenvlier) voor te zijn.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking.

Het bestuur,

 

HSV TOP Coevorden.

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 16 mei 2023

  Verslag Selectiewedstrijd Dobbervissen

  Op zaterdag 13 mei, werd de selectiewedstrijd Dobbervissen Heren...

 • 05 sep 2022

  VERSLAG NK HEREN DOBBER

  Zaterdag, 3 september 2022 heb ik mogen deelnemen aan...

 • 11 dec 2016

  Wedstrijddatums 2017

  De wedstrijddatums van het competitievissen en het recreatievissen (55+)...