Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

Wedstrijd 25-05-2019 (Competitie)

31 mei 2019

Op zaterdag 25 mei 2019 werd onder werkelijk ideale, maar een beetje koude, omstandigheden, de traditionele derde competitie wedstrijd gevist, aan het  Almelose kanaal tussen sluis “De Haandrik” en  Gramsbergen .

Voor de loting had Ab Luinge de nummers al uitgezet op de witte stippen, die 30 meter uit elkaar lang het kanaal stonden en had Bas de vlaggen al langs het parcours opgezet. Ook ditmaal hadden zich weer veel regionale toppers ingeschreven en om 7:00 uur werd dan ook begonnen met de loting. Deze verliep soepel en had volgens een deelnemer zeer professioneel. Dit alles gebeurde via het kistje dat voor Bas Supheert stond.

Hierna togen alle deelnemers naar de aangewezen nummers aan het Almelose kanaal, om hun visplek op te bouwen. Daar wachtte de deelnemers een werkelijk zeer fraai wedstrijdparcours. De wedstrijd begon meteen na het startsignaal om 8:00 uur. Gelijk werden ook de eerste vissen al gevangen en na afloop bleek dat bijna iedereen wel vis in het bewaarnet had.

Dat er in het begin van de wedstrijd wel vissen gevangen werden, maar later de vangsten slechter werden, had vooral te maken met de doorvaart van een leeg vrachtschip. Helaas gingen een aantal deelnemers eerder weg, zij hadden geen of slechts wat kleine visjes gevangen.

Na het eindsignaal om 11:30 uur, werden de hengelspullen opgeruimd. En werden de wedstrijdspullen door Ab Luinge en Eric Groote opgeruimd. Na afloop kwamen nagenoeg alle deelnemers bijeen, bij de auto met aanhanger van Bas Supheert. De sterke verhalen waren hier niet van de lucht en menigeen kon vertellen over de grote vis er niet was gevangen waardoor hoger geëindigd zouden zijn.

Rekenmeester (Bas Supheert) was inmiddels begonnen met het opmaken van de einduitslag. De spanning bij het Almelose-kanaal was om te snijden en om 12.00 uur maakte Bas Supheert de uitslag bekend. Hij bedankte de wedstrijdcommissie en de overige vissers die er opnieuw in waren geslaagd om er een geweldige wedstrijd van te maken.

Volgende competitie wedstrijd is zaterdag 22 juni aan het Zwindersekanaal (oude laadplaats bocht). Op tijd aanwezig zijn, het loten is om 7:00 uur en de wedstrijd begint om 8:00 uur en eindigt om 11:30 uur.                  

Voor de overige uitslagen zie hieronder.

Prijs;                                 Steknummer;        Gramgewicht;

1e : Eric Groote.                Nr. 19                     2430 Gram.

2e:  Henk Wilpshaar.        Nr. 5.                     1600 Gram.  waarvan de vangst van een brasem van 47 cm.

3e:  Chris Dekker               Nr.16                     1310 Gram

Wedstrijdcommissie: Bas Supheert, Eric Groote en Ab Luinge.

Deel deze pagina:

Lees ook...

 • 01 apr 2019

  Wedstrijd 30-03-2019 (Competitie)

  Eerste competitie wedstrijd 30-03-2019 te Stieltjeskanaal kant Poppenhare richting...

 • 23 aug 2022

  UITSLAG COMPETITIE VISSEN 20 AUGUSTUS 2022

  Bij het loten verzamelden zich ook deze ochtend weer...

 • 05 aug 2023

  UITSLAG COMPETITIE VISSEN 5 AUGUSTUS 2023

  Afgelopen zaterdagmorgen 5 augustus hebben is de vierde wedstrijd van...