Hengelsportvereniging

Tot Ons Plezier

Coevorden en omstreken

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

10 mei 2024

Op zaterdag 4 mei heeft Bas Supheert weer een poging gedaan om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. We laten Bas aan het woord:


“De voorbereiding begon al dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Op vrijdagavond heb ik de puntjes op de i gezet en toen was ik er helemaal klaar voor. Middels de digitale loting kreeg ik stek E18 toegewezen; dat was niet gunstig. Dat is een sector tegenover een grote boerderij waar de hele dag grote trekkers op en af rijden. Nadat ik op de stek aan het Beukerskanaal was gearriveerd, peilde ik alle topsets uit. Ik wilde op twee afstanden vissen. De eerste op 7 meter afstand en de tweede op 11,5 meter afstand. Dit zijn de afstanden die op het Beukerskanaal normaliter goed zijn.

Om tien voor negen ’s morgens klonk het eerste signaal en mocht er tot tien uur zwaar worden gevoerd. Helaas nam niet iedereen deze regel serieus en vlogen er om kwart over tien nog steeds voerballen door de lucht. Na tien minuten kreeg ik de eerste aanbeet, dus het begin was goed. Daarna volgden nog twee aanbeten. Een half uur daarna wist ik een mooie, grote brasem te haken. Omdat ik aan het begin van een wedstrijd altijd inzet op kleine vis, verspeelde ik de brasem vlak voor mijn schepnet als gevolg van een te kleine haak.


Vervolgens heb ik geen enkele aanbeet meer gehad. De stroming viel stil en dat betekende einde oefening. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn buren. Links van mij werd 40 gram minder gevangen, rechts 40 gram meer. Ik moest het uiteindelijk doen met slechts 185 gram en daarmee eindigde ik op de zeventiende plek van de 25 deelnemers in mijn vak. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Op naar de volgende!”

Deel deze pagina:

Lees ook...

  • 28 mrt 2020

    Corona Update

    Corona – update 26 maart: geen aanvullende maatregelen t.a.v....

  • 27 feb 2019

    Jaarvergadering

    Dit jaar is de jaarvergadering op dinsdag 5 maart...

  • 05 apr 2019

    Vissteken Klinkenvlier

    Afgelopen maandag en dinsdag zijn de vissteken bij Klinkenvlier...